İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.
Emlak satış sözleşmesi örneği
Taraflar:
İşbu sözleşme, bir taraftan ...............................adres............................ adresinde yerleşik ................SATICI ADI/UNVANI...................... (artık ‘Satıcı’ ibaresi kullanılıyor) ile diğer taraftan ...................... .adres ...................................... adresinde yerleşik ( ..............ALICI ADI/UNVANI................) (artık ‘Alıcı’ ibaresi yer alıyor) arasında aşağıdaki şartlar dahilinde imzalanmıştır.
Sözleşmenin Konusu:
İşbu Sözleşme’nin konusu Satıcı’nın maliki olduğu ve adına tescilli, tapunun (...............) ili, (...........................) ilçesi, ...................................... köyü sınırları içinde olan pafta (.........), ada (.........), parsel (.........)’da kayıtlı (............) m2 yüzölçümlü “mesken” niteliğindeki gayrimenkulün (“Gayrimenkul”) Alıcı’ya satışının Satıcı tarafından vaat ve taahhüdü ile Alıcı’nın bu vaat ve taahhüdü kabulü şeklindedir.
Söz Konusu Gayrimenkulün Satış Bilgisi ve Ödeme Planı:
Gayrimenkul ün toplam satış bedeli (............satış bedeli...............)TL’dir.
Taraflar satış bedelinin Alıcı tarafından Satıcı’ya aşağıdaki belirlenen şekilde ödenmesini kararlaştırmıştır:
- Toplam satış bedelinin %(......)’sine tekabül eden (...........................)TL işbu Sözleşmenin imza tarihinde,
- Toplam satış bedelinin %(......)’sine tekabül eden (...........................)TL, işbu Sözleşmenin imzalandığı ayı izleyen aydan itibaren (.........) ayda (...............)TL.lik eşit taksitler halinde,
- Toplam satış bedelinin kalan %(......)’si peşin ve nakit olarak tapu senedinin devredilmesi anında
Taksitler aylık olarak her ayın en geç 5 nci günü Satıcı’nın bildireceği banka hesabına ödenecektir. Alıcı, taksitleri ödemede temerrüde düşerse, her taksit için ayrı olarak taksit bedelinin % (.........) gecikme tazminatı ödemeyi peşinen kabul ve taahhüt eder.
Alıcı, satış bedelinin usulüne uygun olarak ödenmemesi nedeniyle, Satıcı’nın sözleşmeyi feshetmesi halinde, toplam satış bedelinin %(......) kısmını karşılayan ilk ödemenin kendisine iadesinden gayrikabili rücu feragat ettiğini peşinen kabul ve taahhüt eder.
Tapu Devri:
Sözleşme konusu gayrimenkulün satış bedelinin yukarıda belirtildiği şekilde Alıcı tarafından Satıcı’ya ödenmiş olması kaydıyla; gayrimenkulün mülkiyetinin resmi bir şekilde Alıcı’ya tapu devri, ilgili Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde en geç ...................................... tarihine kadar gerçekleştirilecektir. Ancak Taraflar karşılıklı ve yazılı irade beyanları ile bu süreyi uzatabilirler. Satıcı, yukarıda belirtilen tarihe kadar resmi şekilde Alıcı’ya tapu devrini gerçekleştirmediği takdirde her gecikilen ay için Alıcı’ya (.....................)TL.’yi cezai şart olarak ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Bu durumda, ayrıca Alıcı’nın sözleşmeyi feshetme ve ödemiş olduğu tutarları aylık %(......) gecikme faiziyle birlikte geri alma hakkı saklıdır.
Satıcı Sözleşme konusu Gayrimenkulü Alıcı’ya her türlü yasal kısıtlamadan (haciz, ipotek vs) ari ve boş şekilde teslim edecektir.
Sözleşmenin Devir Edilmesi:
Taraflar, işbu Sözleşmeden doğan hak ve borçlarını yazılı olarak aralarında mutabık kalmadıkça üçüncü kişilere devir veya temlik edemezler.
Sözleşmenin Feshi:
Satıcı, Alıcı’nın Sözleşmeden kaynaklanan ödeme yükümlülüklerini tam ve usulüne uygun olarak yerine getirmemesi halinde, işbu Sözleşmeyi feshedebilecektir.
Alıcı’nın fesih hakkı ise yukarıda 4 no.lu maddede düzenlenmiştir.
Harç ve Masraflar:
İşbu Sözleşme’nin tapuya şerh edilmesine ilişkin harçlar ...................................... tarafından ödenecektir. İşbu Sözleşme tahtında ve Gayrimenkullerin tapuda devri sırasında doğacak (damga vergisi ve Noter masrafları dahil) tüm vergi, harç ve masraflar ...................................... tarafından ödenecektir.
Sözleşmenin Tapuya Şerh Edilmesi:
İşbu Sözleşme tapu kütüğüne taraflarca birlikte veya taraflardan birince şerh edilebilir.
Tebligat Adresleri:
Tarafların tebligat adresleri Sözleşme'nin birinci maddesinde belirtilen adreslerdir. Taraflarca bu adreslere yapılacak tebligatlar geçerli sayılacaktır. Taraflar adres değişikliğini yazılı olarak diğer Tarafa bildirmediği takdirde, bu adreslere yapılacak tebligatlar diğer Tarafça kabul edilmiş sayılır.
İhtilafların Çözümü:
İşbu Sözleşmeden doğacak ihtilafların çözümünde (...........................) Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
İşbu Sözleşme ........ tarihinde .................’da................. kopya olarak tanzim edilmiştir.
ALICI SATICI