İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat
Mart'ta yüzde 39 bitmiş konut, yüzde 61 bitmemiş konut satıldı!

GYODER, Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Mart 2019 Raporu'nu açıkladı. Mart'ta satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 39’u bitmiş konut stoklarından, yüzde 61’i bitmemiş konut stoklarından oluşmaktadır...

GYODER, Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Mart 2019 Raporu'nu açıkladı.

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0.11 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.33 oranında; endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 84.30 oranında nominal artış gerçekleşmiştir.

1.    REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0.11, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.33 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 84.30 oranında nominal artış gerçekleşmiştir.

2.    Yeni Konut Fiyat Endeksi, Mart ayında bir önceki aya göre, 1+1 konut tipinde yüzde 0.82 oranında nominal artış; 2+1 konut tipinde yüzde 0.32 oranında nominal artış; 3+1 konut tipinde yüzde 0.58 oranında nominal azalış ve 4+1 konut tipinde yüzde 0.56 oranında nominal artış gerçekleşmiştir.

3.    Mart ayında, markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 9’luk (son 6 aylık ortalama yüzde 11) kısmı yabancı yatırımcılara yapılırken, bu satışlarda ağırlıklı olarak 1+1 özellikteki konutların tercih edildiği gözlenmiştir.

4.    Markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranları incelendiğinde, Mart ayında peşinat kullanım oranı yüzde 43, banka kredisi kullanım oranı yüzde 15 ve senet kullanım oranı yüzde 42 olarak gerçekleşmiştir.

5.    Yeni Konut Fiyat Endeksi, Mart ayı stok erime hızı rakamları değerlendirildiğinde stoklarda adet bazında yüzde 3.9 oranında erime gözlenmiştir.

6.    Mart ayında, satışı gerçekleştirilen konutların yüzde 39’u bitmiş konut stoklarından, yüzde 61’i bitmemiş konut stoklarından oluşmaktadır.


Paylaş

Kategoriler

Yatırım yapma, satın alma, satma ya da kiralama gibi konularda size yardımcı olarak doğru kararı vermenizi sağlıyoruz.



Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Mesaj Gönder
Bilgilerinizi Bırakın, Sizi Arayalım


veya